tisdag 4 mars 2008

Jahaja...

gjorde testet på Careit.com och nu är det klart...

Insomni

De svar du har gett är tecken på insomni. Det är det vanligaste sömnproblemet och omfattar egentligen en hel grupp olika sömnstörningar. Insomni karaktäriseras i korthet av svårighet att somna in eller att sova sammanhängande. De flesta typer av insomni är tillfälliga, och beror på sådant som stress, sjukdom, oregelbundna arbetstider eller yttre störningar (t ex oljud).
Även om du lider av insomni kan det vara så att du inte är sömnig på dagtid, och att du klarar det du ska utan egentliga problem. Många personer med svårigheter att sova har en hög aktiveringsnivå (svårt att koppla av), samtidigt som de får det grundläggande sömnbehovet tillgodosett (dvs 4-5 timmar per natt). Resultatet blir då mera en allmän trötthet än sömnighet.
Även om du upplever att du har sömnproblem så tyder dina svar på att de inte är av omfattningen att de skulle ge dig diagnosen insomni. I diagnossammanhang brukar man ange gränsen för detta till att man haft problemen under minst en månad och att svårigheterna uppträder minst tre dagar i veckan. Om det är så att du ändå upplever dina besvär som så pass besvärliga att du vill göra något åt dem är det mycket troligt att du kommer att ha stor hjälp av vårt självhjälpsprogram.


Patrik, skicka det dyraste ni har...

Inga kommentarer: